ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Smart Girls Get More lak u nijansi 124

Iako sam prošle godine bila razočarana kvalitetom lakova koji su lansirani u proljetno ljetnoj liniji Smart Girls Get More (boje koje sam odabrala i dojmove o njima možete pročitati ovdje, ovdje, ovdje i ovdje), niska cijena i trendi, meni neodoljive kričave boje, učinili su svoje pa sam ja opet pokleknula i kupila, za početak ;), tri nijanse. Smijem se u sebi jer kada sam danas slikala neke slike kod bake u dvorištu poslije nedjeljnog ručka, svi su me gledali u čudu, jesu mi to opet sve novi lakovi, a i sjetila sam se kolegice blogerice koja je pisala da joj mamu pitaju zašto ono njeno 'ćerce slika zemlju? Naravno, i ja sam slikala u vrtu, a susjeda na balkonu je zalijevala cvijeće i u čudu uopće nije primjetila da joj voda počinje curiti iz tegli jer nikako nije mogla dokučiti što to tako interesantno ima u tom grmu da ga ja već 15 minuta fotografiram iz svih mogućih kuteva?! A evo rezultata.

Zar grm nije predivan? ;) 124 je gornja crvena nijansa
Kupila sam 3 nijanse, a danas vam predstavljam ovu- SGGM broj 124 (bilo bi prepoznatljivije da imaju imena, zar ne?)


Riječ je o crvenoj, gotovo neonskoj nijansi s narančastim podtonom koja u bočici izgleda očaravajuće! No, kada sam je počela nanositi, prvi sloj je bio totalno razočaranje. Nepigmentiran, vodenast, nejednak... Nije djelovao obećavajuće, ali se zbog te rijetke strukture brzo osušio.

bez blica; djeluje gotovo rozo- očaj
s blicem; ne izgleda puno bolje
Drugi sloj je već počeo ličiti na nešto i približio se toj prekrasnoj nijansi iz bočice,


ali još uvijek to nije izgledalo posve dobro, osobito ako poput mene imate jače naglašeni bijeli vrh nokta. On se još dosta nazirao, a ja volim potpunu prekrivenost pa nije dolazilo u obzir da stanem na tome. S druge strane se, za razliku od prvog sloja već nazirao sjajan završetak koji ovaj lak nudi, no, ipak u usporedbi s kombinacijom sa Seche Viteom, 0 bodova.

dva sloja bez blica, s time da sam ja malo fotografiju uredila
Treći sloj je već bio za pokazivanje, sjajan no meni naučenoj na Seche Vite završetak, nedovoljan, tako da sam dodala i njega. Moram priznati da većini on ne bi bio neophodan, ali ja volim taj izgled besprijekorne, pomalo čak i gelirane manikure. Nisam sigurna koliko bi sveukupno trajalo sušenje tri sloja bez Seche Vitea, ali s njim, nokti su mi bili suhi u tren.

s blicem
Ja bih mogla nastaviti i sa četvrtim slojem, što i jesam sljedeći dan jer mi se dio okrhnuo pa sam to popravila novim slojem laka i dodatnim slojem Seche Vitea. Sa četiri sloja meni ovaj lak izgleda najbolje, no vjerojatno ćete preokrenuti očima jer je to previše za jednu manikuru.

četiri sloja + seche vite
Trajanje ovog malca je OK. Nije da mi se odmah sve otkinulo, ali 2 dana su maximum pa i s nadlakom (što se mene tiče Seche Vite ne utječe nužno na trajnost već samo na ljepotu, ako volite visoki sjaj, tako da prilično dobro mogu ocijeniti trajnost samog laka). Treći dan je već pomalo nejednak na vrhu i tada sam ga ja skinula jer ne volim niti malo neuredne nokte. Radije ih imam bez laka.


Bočica je tradicionalno mala SGGM bočica od 5,5 ml s nešto manjom četkicom, ali meni to ne utječe na performans, što se tiče umijeća nanošenja laka, iako često čitam da se cure žale na to.




Ove lakove možete kupiti u DM-u za 11,90 kuna (oko 1.30 Eura/2.20 USD/1.10 GBP). I to je uglavnom to!

sastojci- klik na sliku za uvećanje

Bih li ga opet kupila?
Bih, zato što mi se jako sviđa ova crvena nijansa soka od rajčice, cijena je prihvatljiva, a trajnost OK, mislim, ipak je riječ o jako intenzivnoj nijansi na kojoj će se odmah vidjeti sve mane, ali moram napomenuti da su se neki lakovi iz kolekcije pokazali puno otpornijima, no o tome u nekom novom postu. Formula je srednja žalost, imali su i bolje, ali rekoh, za jednu povoljnu, trendi i lijepu nijansu, meni se sviđa!

Što kažete? Yay ili nay?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

22 komentara:

  1. Lijepe su nijanse, ali ne volim loše formule. Lakiranje noktiju strašno mi je zamorno i zato želim što prije biti gotova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu sve iste formule. Ova ima prostora za bolje, ali se meni tako sviđa nijansa da sam prešla preko toga

      Izbriši
  2. Meni je super nijansa, al vec na provoj slici ostala sam paf, fkt je slabo pigmentiran, a i cetiri sloja su previse, ne volim ja toliko dugo ceakti da mi se lak osusi :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, formula je li la, ali ja ga svejedno obožavam radi boje. Nasreću, imam Seche Vite pa mogu gomilati slojeve do mile volje jer ih on sve posuši u tren oka!
      Ovo se nekako pretvorilo u navijanje za Seche Vite ;)...

      Izbriši
  3. Haha, radoznali komšiluk, samo da im nešto ne promakne u tuđem dvorištu :) Sviđaju mi se bojice i mišljenja sam da za lakove, naročito trendy boje ne treba izdvajati brdo para :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam se zaljubila u boju. Jednostavno mi je mrak ta boja soka od rajčice! A je li na moje mišljenje utjecala i cijena? Svakako. Da kupim Chanel ili Dior lak, popljuvala bih ga jer za tu cijenu očekujem usavršenu formulu, ali za 11,90 kn dozvoljavam gafove. Kao što rekoh, zahtijeva više slojeva, ali se dosta brzo suše.

      Izbriši
  4. Volim SGGM lakiće šta god drugi mislili o tome... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam za sada isprobala dvije od tri kupljene nijanse i sve su bile odlične na noktima. Ova malo manje, ali sam opčinjena bojom pa joj malo više prolazi ;). Prošle godine nisam bila tako blaga, no ove godine i ja uživam u njima!

      Izbriši
  5. Baš su super lakovi, iako im trajnost nije neka, ali nije ni cijena :) Uvijek me dočekaju veselim bojama na blagajni dm.-a i nikako im ne mogu odoljeti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ovaj ima mana, ali u pravu si kada kažeš da je njihova neodoljivost i u živim bojama koje se sjaje kraj blagajne. Uvijek upiknem kojeg...
      No, sljedeći kojega ću recenzirati je bio fenomenalan u svakom pogledu, naravno, pod uvjetom da je riječ o boji koja ti se sviđa.
      Nešto sam puno lakova kupovala, tako da slijedi dosta tih recenzija, ali moram tako jer mi ruke stvarno stalno vrište...;)... Gotovo pa doslovno!

      Izbriši
  6. Lijepa je nijansa nakon svog tog posla, ali brate mili, 4 sloja laka do savršene nijanse :o Ja nemam niti jedan smart girls, jer samo dodam 4 kn i kupim si Essence :D Ali grm je svjecki :D
    P.S. Makni spell check, I beg of you!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spell check? Nisam ni znala da ga imam...:D

      Pogledat' ću što mogu učiniti u vezi s tim.

      Da, puno je, ali začudo, meni se sviđa! Čudakinja. Znam...

      Izbriši
  7. prekrasna crvena boja :D ali toliko sloja .. O_O

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasna je nijansa,ali smara sto mora toliko sloja da se maze :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je nijansa divna, inače bih ga hitila u smeće. Ali...zato sam i stavljala slike svih faza da i samo vidite. Konačnica je mrak, ali put do tamo je dug ;) (meni ne traje toliko zahvaljujući Seche Viteu, ne znam kako bi to izgledalo da je prepušten samom sebi, nisam probala)

      Izbriši
  9. Boja je mnogo lepa ali ne dopada mi se zbog formula.

    OdgovoriIzbriši
  10. Meni se sviđa, baš me briga kakva je formula. xD
    Maloprije sam našla 3 njihova lakića koje još nikad nisam ni isprobala, eto, bit će veselja za par minuta! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napokon netko tko me razumije ;).... Ma formula je stvarno "upitna", ali kada naneseš sve te slojeve, boja je PREDIVNA!!! Barem meni. Ja sam inače jako kritična, ali mi se ova nijansa toliko sviđa da jednostavno, unatoč svim manama, ne mogu paljbom protiv njega. Ipak, dobro je znati jer ne želim da netko kupi lak radi konačne slike, a kod ono pred nama dalek..., duuug... put ;)!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)